wie zijn wij

Zangeres Karin Dijkstra is naast verbonden te zijn aan Ferro Forte, ook actief als zangeres in Laterna Magica, verteltheater met live muziek. Verder is zij bedenker van Zingende Zaterdag.

Ze deelt iedere week een lied uit, om de wereld een stukje mooier te maken. Dit is te volgen op Facebook, LinkedIn, als abonnee via de mail, of op haar site sopraankarindijkstra.nl.

Karin heeft les gehad van o.a. Sabine Kirsten en Jón Thorsteinsson.

Met Jörn Boysen organiseert zij met enige regelmaat zangsessies

met als doel: studeren op o.a. gebruik van affecten.Violist Gregor Overtoom is na zijn studie viool aan het Alkmaars conservatorium en altviool bij Esther Apitulay 4 jaar actief geweest in tangogroep Sexteto Canyenque en in het begeleidingsorkest voor de

"stomme film" van Max Tak.

Als free-lance violist heeft hij meegewerkt aan theaterstukken naar Proust en Celine (met 5 altviolen en acteur Hans Dagelet).

 

De barokviool werd een nieuwe uitdaging die hij met plezier is aangegaan, Ferro Forte is vooral zijn klankbord.


Op de Altviool is hij voornamelijk actief in het Nederlands Promenade orkest,een begeleidingsorkest voor koren.

Daarnaast is hij als vioolleraar actief op muziekschool oosterlijk west friesland

en aan het kunstencentrum in VelsenRaphaël Schulte studeerde traverso en fluit bij Rodrigo Tarraza en Pieter Odé en volgde masterclasses bij Konrad Hünteler, Barthold Kuijken, Jos van Immerseel en Marion Verbruggen. Zijn repertoire omvat muziek geschreven tussen 1530 en 1930 met voor elke periode de meest geschikte fluit uit zijn grote verzameling.

Margo Fontijne studeerde o.a. bij Anneke Pols en Wieland Kuijken en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, en volgde masterclasses (bv Jordi Savall en Sophie Watillon).

Als uitvoerend musicus op viola da gamba en vedel heeft zij een lange staat van dienst als begeleider en als veelzijdig ensemble-musicus. Margo is mede-oprichtster van Ensemble Corona, dat zich specialiseert in 14e- tot 16e- eeuwse muziek. Zij vormt een duo met sopraan Judi Haynes-Smart, en Duo Marron met tenor Ronald Threels.

Zij musiceerde op podia in Nederland, in meerdere Europese landen en in Japan, voor het Netwerk Oude Muziek en in buitenlandse oude-muziekfestivals waaronder die in Greenwich, Dubrovnik en Parijs.

Daarnaast heeft zij een kleine lespraktijk viola da gamba aan huis.

Pieter Rynja behaalde zijn bachelor orgel bij Hans van Nieuwkoop,

en clavecimbel bij Jaap Spigt aan het conservatorium te Alkmaar en zijn master clavecimbel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.

Hij volgde cursussen bij o.a. organiste Monika Henking, clavecinist

Jukka Tiensuu en een masterclass bij claveciniste/organiste Mireille Lagacé.


Hij geeft orgel-, clavecimbel- en keyboardlessen, muziektheorie en cursussen ‘Muziekgeschiedenis hedendaagse muziek’ aan verschillende instituten, daarnaast is hij componist en dichter.


Hij vormt het fundament van het ensemble.

FERROFORTE